Romige raapstelensoep

raapstelensoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 6 bosjes raapstelen
  • 1 ui
  • 1,25 dl crème fraiche
  • 100 gram rauwe ham
  • 250 gram aardappelen
  • 50 gram boter
  • 350 ml kippenbouillon (kant-en-klare font in pot)
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

De raapsteeltjes wassen, de wortels afsnijden en grof snijden.

De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden,
de rauwe ham in dunne reepjes snijden. In de boter de ui ca. 4 minuten
zachtjes bakken.

Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten
mee op hoge bakstand.

Voeg de bouillon erbij en leng deze aan met water tot 1 liter.
Breng geheel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.

Doe de raapsteeltjes en de crème fraiche erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.
Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer alles met de staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe voor het serveren.

Eet smakelijk! 

No comments yet.

Geef een reactie