Romige raapstelensoep

Voor 4 personen

 

Ingrediënten

  • 6 bosjes raapstelen
  • 1 ui
  • 1,25 dl crème fraiche
  • 100 gram rauwe ham
  • 250 gram aardappelen
  • 50 gram boter
  • 350 ml kippenbouillon (kant-en-klare font in pot)
  • snufje zout en peper

Bereiding

1. De raapsteeltjes wassen, de wortels afsnijden (dus niet de steeltjes) en grof snijden.
2. De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden en de
 rauwe ham in dunne reepjes snijden.
3. De ui in de boter ca. 4 minuten zachtjes bakken.
4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoge bakstand.
5. Voeg de bouillon erbij en leng deze aan met water tot 1 liter.
6. Breng alles aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.
7. Doe de raapsteeltjes en de crème fraiche erbij en laat ongeveer 3 minuten meekoken.
8. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer alles met de staafmixer.
9. Voeg naar smaak zout en peper toe.
10. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe voor het serveren.

Eet smakelijk! 

Evt. cadeau doen in een zgn. ‘Hak’-pot 🙂