Raapstelenstamppot met spek en uitjes

Bereiding: 15 minuten, 315 KCalorieën p.p.

Ingrediënten voor 2 personen:

  •  2 bosjes raapstelen
  •  1 ui of 2 bosuitjes
  •  100 gram katenspek of kant & klare spekblokjes
  •  aardappelpuree in poedervorm of zelf maken
  •  snufje versgemalen peper
  •  garneren met rookworst

Bereidingswijze:

Worteltjes (onderste delen) van de raapstelen snijden.
Raapstelen wassen en in reepjes snijden. De raapstelen hoeven niet gekookt
te worden, maar mag wel (worden ze zachter, maar max. 5 minuten koken.

Ui schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Rookworst verwarmen.
Katenspek in reepjes snijden of spekblokjes gebruiken. Spek even in een droge koekenpan aanbakken.
Al roerend aardappelpureepoeder aan kokend water toevoegen. Blijven roeren tot smeuïge puree ontstaat.

Daarna de (ongekookte) raapstelen door de puree roeren met het spek en de uienringetjes.
Stamppot al roerende zachtjes verwarmen en peper toevoegen. Serveren met de rookworst.

Eet smakelijk!

No comments yet.

Geef een reactie