Gerookte paling op lauwwarme aardappel-keeltjes-salade

Bereiding: 20 minuten, 395 KCalorieën p.p.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 bosjes raapstelen
  • 150 gram gerookte palingfilet
  • 400 gram aardappelen (vastkokend)
  • 6 smaaktomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels tijmblaadjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar.

Intussen worteltjes (onderste delen) van de raapstelen snijden, deze wassen en in reepjes snijden.
Klop daarna de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes.

Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing.
Schep ook de keeltjes en uiringetjes erdoor.
Schep de lauwwarme aardappelsalade op de borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.

Eet smakelijk!

No comments yet.

Geef een reactie