Salade met paprika en geitenkaas

Salade raapstelen paprika met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 bosjes raapstelen
  • 3 paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram quinoa (lassie)
  • 1 zwarte avocado
  • 1 bosje radijs
  • 50 gram cashewnoten
  • witte peper
  • zachte geitenkaas in plakjes
  • ¼ theelepel gerookte paprikapoedergerookt zeezout
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel witte wijnazijn

Bereidingswijze:

  1. Was de paprika’s, snij doormidden, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in de lengte in dikke repen. Doe ze in een kom, samen met één eetlepel olijfolie. Meng door en verwarm ondertussen een grillplaat. Dit laatste wanneer je geen actifry hebt. Grill je repen paprika’s, zacht en lichtbruin. Bereid je ze in de actifry, zet de timer dan op 15 minuten.
  2. Haal ze van de grillplaat of uit de actifry. Leg ze in een grote kom en laat afkoelen.
  3. Bereid ondertussen de quinoa volgens gebruiksaanwijzing en laat ook afkoelen.
  4. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snij in stukjes. Voeg bij de paprika.
  5. Was de radijs, afdrogen. Verwijder wortel en steelaanzet en snij in stukjes. Voeg ook bij de paprika.
  6. Hak de cashewnoten en meng ook door de paprika.
  7. Maal er witte peper over en meng ook door.
  8. Was de raapstelen, draai ze boven het elastiekje van de worteltjes en droog ze af. In een theedoek of in een slacentrifuge.
  9. Maak een dressing van één eetlepel olijfolie, gerookte paprika, de mosterdpoeder en azijn.
  10. Leg de raapstelen in een kom en meng deze dressing erdoor.
  11. Verdeel de raapstelen over twee borden. Leg daarop de paprikasalade.
  12. Verdeel de geitenkaas ernaast.

Eet smakelijk!

Met dank aan Elisabeth van der Ark © www.elisabethsmagazine.nl

4 Responses to “Salade met paprika en geitenkaas”

  1. Conny 17 maart 2016 at 22:54 #

    Heerlijk recept!

    • Louis en Miranda Kester 21 maart 2016 at 22:10 #

      Leuk dat u het heeft uitgeprobeerd! Tot een volgende keer misschien?
      Groetjes, Miranda

  2. hans en Anita 19 mei 2016 at 17:24 #

    lekker recept
    ipv de quinoa hebben wij bloemkoolcouscous gebruikt
    we hebben de quinoa (bloemkool) ook gewoon door de paprika gedaan. stond niet helemaal min het recept beschreven

    • Louis en Miranda Kester 18 juni 2016 at 11:44 #

      Hoi Hans en Anita,
      Met bloemkool is ook een leuke combinatie. Bedankt voor de tip.
      Vriendelijke groe(n)ten,
      Miranda

Geef een reactie