Salade van velderwtjes met raapstelen op brood

Voor vier personen

Ingrediënten 

  • 2 bosjes raapstelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 2 potten velderwtjes
  • 1 zoetzure appel
  • 40 gram rozijnen
  • 2 eetlepels halvanaise
  • 150 gram geitenkaas
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 bruine bolletjes
  • 0,5 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zout en peper

Bereiding

1. Laat de rozijnen wellen in een kopje gekookt water.
2. Worteltjes (onderste delen) van de raapstelen snijden.

3. Raapstelen wassen, uitschudden, beetje drogen in een theedoek en in reepjes snijden.
4. Verhit de koekenpan en rooster de hazelnoten licht en hak ze daarna in stukjes.
5. Meng de raapstelen met velderwtjes, in stukjes gesneden appel en uitgelekte rozijnen.
6. Maak een dressing van de halvanaise, yoghurt, honing en citroensap.
7. Breng op smaak met peper en zout.
8. Snij de broodjes doormidden en rooster ze even bruin.
9. Meng de dressing met de raapstelensalade.

10. Strooi brokjes geitenkaas en hazelnoot erover.
11. Serveer met de geroosterde broodjes.

Eet smakelijk!