Carpaccio van aubergine met raapstelen

Voor 4 personen, voorgerecht; Miranda’s favoriet!

Ingrediƫnten

  • 2 bosjes raapstelen
  • 1 aubergine
  • 50 gram Parmezaanse kaas snippers
  • olijfolie
  • Aceto Balsamico
  • (zee)zout en peper

Bereiding

1. Snij de aubergine in dunne, gelijkmatige plakjes.
2. Leg ze op keukenpapier en strooi er wat zout overheen. Even laten intrekken.
3. Snij de worteltjes (dus niet de steeltjes) van de raapstelen, even goed wassen en afdrogen/deppen met een theedoek.
4. Bestrijk de plakjes aubergine met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een grillpan, of bak ze gewoon in de koekenpan (ik gebruik 3 koekepannen tegelijk, want anders duurt het bakken ongeveer 30 minuten).
5. Leg de aubergineplakjes op een groot bord en breng op smaak met een beetje zout en peper.
6. Verdeel de raapstelen in het midden over ieder bord.
7. Druppel er wat Aceto Balsamico en olijfolie overheen.
8. Schaaf of strooi de Parmezaanse kaas erover.

Eet smakelijk!