Gevulde courgettes met raapstelen

Voor 4 personen, vegetarisch (of niet als je bijv. gehakt toevoegt)

Ingrediënten

  • 4 bosjes raapstelen
  • 4 kleine courgettes
  • 800 gr kruimige aardappels
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram zachte of vloeibare boter
  • zout en peper
  • evt. 300 gram gehakt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Schil de aardappelen en snijdt ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar.

2a> als je er gehakt bij wilt, kun je dit nu rullen/aanbakken.
3. Kook de courgettes ca. 5 minuten in kokend water met zout.
4. Snij de schil van de courgettes aan de bovenkant er dun af en hol de courgettes uit.
5. Hak de raapsteeltjes grof.
6. Stamp de aardappels met de crème fraiche en de boter.
7. Meng de raapsteeltjes met de stukjes geitenkaas.
8. Breng op smaak met zout en peper.
9. Vul de courgettes met de puree en zet ze even ca. 8 minuten in de oven.

Eet smakelijk!