Mexicaanse tortilla met raapstelen

Voor 4 personen, vegetarisch (of niet met gehakt of kipblokjes)

Ingrediënten

– 8 bosjes raapstelen
– 450 gram aardappelschijfjes
– 4 el olijfolie
– 1 rode paprika (in blokjes)
– 1 ui (gesnipperd)
– 4 eieren
– 200 gram crème fraîche
– 20 gram mix voor gehakt Mexicaans (zakje Verstegen)
– ovenschaal (ingevet)
– gehakt of kipblokjes 300 gram

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 5 minuten bruin. Schep ze op een bord.
3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de paprika en ui 2 minuten.
4. Als je niet vegetarisch kookt, dan nu het gehakt rullen of de kip bakken.
5. Voeg de raapstelen in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
6. Schep de aardappel door de groenten en verdeel over de ovenschaal.
7. Klop de eieren los.
8. Klop de crème fraîche en de Mexicaanse mix erdoor. Schenk over de groenten.
9. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak ca. 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!