Pannenkoeken met raapstelen en kaas

Voor 4 personen, bijgerecht of hoofdgerecht voor de kids!













Ingrediƫnten

  • 6 bosjes raapstelen
  • 300 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 150 gram geraspte belegen (boeren) kaas
  • half bakje bieslook (ongeveer 20 gram)
  • ovenschaal 20 x 30 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de worteltjes (dus niet de steeltjes) van de raapstelen, even goed wassen en afdrogen/deppen met een theedoek.
3. Meng de bloem, eieren en melk tot een glad beslag.
4. Verhit klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het beslag 8 pannenkoeken.
5. Snipper intussen de uien en fruit deze in 1 el zonnebloemolie in een hapjespan ongeveer 3 minuten.
6. Voeg de raapsteeltjes in delen toe en laat slinken.
7. Breng op smaak met peper.
8. Haal de raapsteeltjes door een zeef en laat uitlekken.
9. Vet de ovenschaal in met de rest van de zonnebloemolie.
10. Verdeel de raapsteeltjes en de helft van de geraspte kaas over de pannenkoeken.
11. Rol de pannenkoeken op en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
12. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.
13. Snijd de bieslook fijn en strooi deze over de pannenkoeken als je ze uit de oven haalt.

Eet smakelijk!