Pesto van raapstelen

Bijgerecht

Altijd leuk om te maken: pesto! Lekker stampen en wrijven met een vijzel, of in een mum van tijd met een foodprocessor. Lekker voor in de pasta, bij groenten, op een toastje of brood.

Ingrediënten

  • 4 bosjes raapstelen
  • 30 gram pijnboompitten of walnoten
  • theelepel witte wijnazijn
  • teentje knoflook
  • mespunt zout
  • scheut olijfolie
  • handvol Pecorino kaas, Parmezaanse kaas of oude kaas

Bereiding

1. Rooster de pijnboompitten of walnoten tot ze geuren en licht verkleuren.
2. Maal ze met de raapstelen, knoflook, zout, witte wijnazijn in een foodprocessor. Vijzelen kan natuurlijk ook.
3. Voeg een scheutje olijfolie toe, plus een handvol van de kaas.
4. Roer beetje bij beetje meer olijfolie erdoor totdat je een smeuïge massa hebt.

Hasta la Pesto!