Raapstelensoep met ei

Voor 4 personen, voorgerecht, vegetarisch

Ingrediƫnten
– 8 bosjes raapstelen
– 2 middelgrote eieren
– 3 bosuitjes
– 2 iets kruimige aardappelen (middelgroot)
– 25 gram roomboter
– 2 tabletten tuinkruidenbouillon
– staafmixer
– beetje peper naar smaak
– toast en boter naar wens

Bereiding
1. Kook de eieren in 7 minuten net hard.
2. Snij de bosuitjes in ringetjes
3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
4. Verhit de boter in een soeppan en bak de bosui en aardappel 2 min. op middelhoog vuur.
5. Voeg 1 liter water en de bouillontabletten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. koken.
6. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in plakjes.
7. Houd een paar blaadjes raapstelen achter voor de garnering en snijd de rest grof.
8. Voeg de gesneden raapstelen toe aan de soep en kook nog 3 min. mee.
9. Neem de soep van het vuur en pureer met de staafmixer glad.
10. Breng evt. op smaak met een beetje peper.
11. Schep de soep in diepe borden en garneer met de plakjes ei en de achtergehouden raapstelen.

Lekker met toast en boter. Eet smakelijk!

Met dank aan Allerhande, maart 2020.