Raapstelenstamppot met spek en uitjes

Voor 2 personen

Ingrediënten 

  • 4 bosjes raapstelen
  • 1 ui of 2 bosuitjes
  • 100 gram katenspek of kant & klare spekblokjes
  • aardappelpuree in poedervorm of zelf maken
  • snufje versgemalen peper
  • lekker met rookworst of schnitzel

Bereiding

1. Worteltjes (onderste delen, dus niet de steeltjes) van de raapstelen snijden.
2. Raapstelen wassen en in reepjes snijden. De raapstelen hoeven niet gekookt te worden, maar mag wel (dan worden ze zachter, maar max. 5 minuten koken).
3. Ui schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
4. Rookworst verwarmen of schnitzel bakken.
5. Katenspek in reepjes snijden of spekblokjes gebruiken. Spek even in een droge koekenpan aanbakken.
6. Al roerend aardappelpureepoeder aan kokend water toevoegen. Blijven roeren tot smeuïge puree ontstaat.
7. Daarna de raapstelen door de puree roeren met het spek en de uienringetjes.
8. De stamppot al roerende zachtjes verwarmen en peper toevoegen.
9. Serveren met de rookworst of de schnitzel.

Eet smakelijk!