Risotto met raapstelen en rucola

Voor 4 personen, vegetarisch

Ingrediƫnten

  • 4 bosjes raapstelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 gram rucola
  • 4 eetlepels roomboter
  • 300 gram smoorrijst
  • 1,5 tablet kippenbouillon
  • versgemalen peper
  • evt. pijnboompitten en geraspte kaas of Parmezaanse strooikaas

Bereiding

1. Worteltjes van raapstelen snijden (dus niet de steeltjes).
2. Raapstelen wassen, laten uitlekken en grof snijden.
3. Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen.
4. Rucola grof snijden.
5. In braadpan boter verhitten en ui in ca. 5 minuten zacht, maar niet te bruin bakken.
6. Knoflook en rijst kort meebakken.
7. Evt. pijnboompitten licht roosteren in een koekenpan.
8. Raapstelen toevoegen en al omscheppend laten slinken.
9. Bouillontabletten en 500 ml. water toevoegen en aan de kook brengen.
10. Rijst onafgedekt in ca. 5 minuten gaan koken en af en toe doorroeren.
11. Rucola erdoor scheppen en kort meeverwarmen.
12. Op smaak brengen met peper.
13. Evt. serveren met geraspte kaas.

Eet smakelijk!