Voor 4 personen
Ingrediƫnten
- 2 bosjes raapstelen
- 1 limoen
- 1 grote rijpe avocado
- 1 gele paprika
- half zakje peterselie
- half teentje knoflook
- 5 eetlepels olijfolie
- snufje peper & zout
- 6 smaaktomaatjes
- handje krenten en walnoten
- stokbrood
Bereiding
1. Worteltjes (onderste delen, dus niet de steeltjes) van de raapstelen snijden en was ze even in koud water. Goed uitschudden of een beetje droogdeppen met een theedoek of gebruik een slacentrifuge.
2. Limoen uitpersen.
3. Avocado in schijfjes snijden en besprenkelen met 1 eetlepel limoensap.
4. Paprika in stukjes snijden.
5. Peterselie fijnknippen, knoflook pellen en snipperen.
6. In de keukenmachine peterselie, knoflook, olie, rest limoensap, zout en peper.
7. Pureren tot een dikke dressing.
8. Raapstelen iets fijn snijden.
9. Raapstelen, avocado en paprika door elkaar scheppen en over 4 borden verdelen.
10. Dressing erover en ernaast sprenkelen.
11. Serveren met fijngesneden smaaktomaatjes, krenten, walnoten en warm stokbrood.
Eet smakelijk!