Spaghetti met raapstelen in gehaktsaus

Voor 2 personen, met dank aan Paola van Leeuwen voor de foto

Ingrediënten 

  • 2 bosjes raapstelen
  • 250 ml. crème fraiche
  • spaghetti of andere pasta
  • gehakt (gekruid of zelf wat kruiden indoen)
  • gebakken uitjes (kant & klaar van Conimex of even zelf bakken)
  • gele paprika in stukjes (naar wens) 
  • garneren met Parmezaanse kaassnippers

Bereiding

1. Snij de onderste delen (worteltjes, dus niet de steeltjes) van de raapstelen, was alles en laat het 10 minuten koken.
2. Ondertussen de spaghetti koken.
3. Bak het gehakt en de evt. paprika in een koekenpan. 
4. Laat de gekookte raapstelen in een vergiet uitlekken en snijd ze fijn.
5. Doe de raapsteeltjes in de pan bij het gehakt.
6. Voeg 2 eetlepels uitjes erbij, de crème fraiche en de Italiaanse kruiden (i.p.v. Italiaanse ook andere kruiden te gebruiken).
7. Alles goed doorroeren en even laten sudderen.
8. Pasta afgieten. 
9. Opdienen met de kaassnippers en de saus over de pasta.

Eet smakelijk!