Voor 4 personen, met dank aan Pauline vd Boogaard.
Ingrediënten
- 6 bosjes raapstelen
- 500 gram zoete aardappelen (of gewone want die zoete hoeven onze pubers niet…😊)
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 6 halve zongedroogde tomaatjes (kant & klaar of vers gemaakt)
- melk naar behoefte voor de puree
- snufje zeezout en zwarte peper
- klontje roomboter
Bereiding
1. Schil en kook de aardappelen gaar.
2. Bak intussen de spekjes ongeveer 5 tot 8 minuutjes in een koekenpan.
3. Snipper de ui en bak deze de laatste twee minuten mee bij de spekjes.
4. Snijd de onderste delen (worteltjes, dus niet de steeltjes) van de raapstelen, was alles en laat het 5 minuten koken.
5. Maak van de aardappelen een puree met de melk, een snufje zeezout en zwarte peper.
6. Roer het klontje roomboter door de puree.
7. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes.
8. Raapstelen afgieten, fijnsnijden en samen met de spekjes, ui en tomaatjes door de puree roeren.
Eet smakelijk!