Vega curry tandoori met raapstelen, broccoli en bloemkool

Voor 4 personen, vegetarisch naar keuze

Ingrediënten

  • 6 bosjes raapstelen
  • 300 gram snelkookrijst, pasta of quinoa
  • 400 gram kip in blokjes (niet doen als je vegetarisch wilt eten natuurlijk 🙂
  • 400 gram bloemkool- en broccoli-roosjes in 1 zak
  • 1 pot tandoorisaus (400 gram van merk Patak’s)
  • 2 el olijfolie

Bereiding

1. Kook de rijst, pasta of quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Snij de kip in blokjes.
3. Snij de onderste delen (worteltjes, dus niet de steeltjes) van de raapstelen, was alles goed en laat even uitlekken.
3. Verhit 2 el olijfolie in een grote hapjespan. Bak de kip in 3-4 minuten tot ze gaar zijn.
4. Snijd de bloemkool- en broccoli-roosjes door de helft en voeg ze toe aan de kip.
5. Roer de pot tandoorisaus door de groente.
6. Laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan totdat het beetgaar is.
7. Voeg de laatste 2 minuten de raapstelen beetje bij beetje toe. Goed doorroeren want de rapen slinken snel.
8. Rijst, pasta of quinoa afgieten en op een bord doen, vervolgens de curry erbij.

Eet smakelijk!